eten met de 5elementenvoeding naast
glutenvrij suikervrij koemelkvrij, gistvrij, lactosebeperkt/vrij

NEITAN

praktijk voor 5elementen voeding, cursus/ kookles, Dorn en TCMtherapie en bewegen
vanuit TCM(Chinese geneeswijze)

therapeut 5elementenvoeding en TCM(chinese geneeswijze)
ervaringsdeskundige voeding en allergie/intolerantie
dorntherapeut






zondag 5 april 2015

recept vruchtenbrood glutenvrij suikervrij koemelkvrij gistvrij en lactosevrij

Dit is een mooie variatie op kruidkoek,ontbijtkoek of voor bij een  heerlijke paaslunch



VRUCHTENBROOD

300 gr kastanjemeel

200 gr broodmix schar b
100 ml water

1 eetl psyliumvezels
  citroensap kleine citroen

2 eetl lupinemeel
 kaneel 1 ½ theel
 3 eetl boter
  gemalen kruidnagel ½ theel

2 eieren
gemalen gember ½ theel

snufje appelbloesem 
gemalen foelie ½ theel

steviabladeren fijngesnipperd theel
nootmuskaat ½ theel

sinaasappelrasp halve sinaasappel
snuf zout

200 gr gedr fruit

1 eetl gedr pruimen

2 eetl quarpitmeel





Meng het meel met boter water kruiden en eieren door elkaar met een mixer.

Doe er vervolgens de gedr vruchtenmix in (energymix gebruikt met abrikozen ,noten,pompoenpitten,dadelstukjes,vijgenstukjes)

Laat het deegmengsel een uur rusten. Een nacht kan ook maar hoeft niet.

Verwarm de over voor op 175c

Doe er dan pas de wijnsteenzuurbakpoeder bij, meng het dan nog een keer en vervolgens doe je alles in een ingevet /of met bakpapier beklede cakevorm het deegmengsel

In 30 min afbakken en met een vochtige theedoek eroverheen laten rusten tot je het gebruikt.



Een heerlijke variatie van kruidkoek,ontbijtkoek of paasbrood
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten