VRUCHTENBROOD
300
gr kastanjemeel
200
gr broodmix schar b
100 ml water
1
eetl psyliumvezels
citroensap kleine citroen
2
eetl lupinemeel
kaneel 1 ½ theel
3
eetl botergemalen kruidnagel ½ theel
2
eieren
gemalen gember
½ theel
snufje
appelbloesem
gemalen foelie ½ theel
steviabladeren
fijngesnipperd theel
nootmuskaat ½ theel
sinaasappelrasp
halve sinaasappel
snuf zout
200
gr gedr fruit
1 eetl
gedr pruimen
2
eetl quarpitmeel
Meng
het meel met boter water kruiden en eieren door elkaar met een mixer.
Doe
er vervolgens de gedr vruchtenmix in (energymix gebruikt met
abrikozen ,noten,pompoenpitten,dadelstukjes,vijgenstukjes)
Laat
het deegmengsel een uur rusten. Een nacht kan ook maar hoeft niet.
Verwarm
de over voor op 175c
Doe
er dan pas de wijnsteenzuurbakpoeder bij, meng het dan nog een keer
en vervolgens doe je alles in een ingevet /of met bakpapier beklede
cakevorm het deegmengsel
In
30 min afbakken en met een vochtige theedoek eroverheen laten rusten
tot je het gebruikt.
Een
heerlijke variatie van kruidkoek,ontbijtkoek of paasbrood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten