eten met de 5elementenvoeding naast
glutenvrij suikervrij koemelkvrij, gistvrij, lactosebeperkt/vrij

NEITAN

praktijk voor 5elementen voeding, cursus/ kookles, Dorn en TCMtherapie en bewegen
vanuit TCM(Chinese geneeswijze)

therapeut 5elementenvoeding en TCM(chinese geneeswijze)
ervaringsdeskundige voeding en allergie/intolerantie
dorntherapeut






maandag 22 december 2014


ROLLADE VAN BIET EN RODE QUINOA



400 gr rode biet (V) (A)

4 eetl rode quinoa (V)

sinaasappelschil (V)

balsamicoazijn (H)

sesamolie (A)

water (W)

kurkuma /ras-el-hanoud gedroogd(M)

paprikapoeder (v)

bosui (M)



400 gr rode biet schillen en in kleine blokjes snijden

In een pan met een bodempje water op het vuur zetten.

4 eetlepels quinoa toevoegen en laten garen op een zacht vuurtje

je mag er nu beetje sinaasappelrasp bij doen of later.

(het heeft nu een frisse smaak ,je mag het zo laten)

Theelepel kurkuma, snufje ras el hanoud

paprikapoeder halve theelepel

bosui fijngsneden erbij,iets later evt wat water extra

balsamicoazijn theelepel erbij

sinaasappelrasp erbij

sesamolie paar drupjes

evt wat sesamzaad erdoor (zwart of blank)

afgarneren met peper en dan pas iets zout evt



pureren met een staafmixer

in een plastic folie leggen over de breedte en strak oprollen

tot een dikke rol.

Hier plakjes van snijden .

Op een bordje leggen (wel plastic eraf uiteraard) en daarop een gebakken st.jacobsschelp met wat tuinkers



Wil je het gerecht als lunch eten , laat het oprollen en pureren zitten

drapeer er wat tuinkers of iets dergelijks op(wat je in huis hebt)

Vegetarisch met noten erdoor of sojagehakt

En anders met gerookte vis of gebakken /gegrild/gestoofde vis



copywrights Aimee vd Sterren, neitan.nl, info@neitan.nl


 

















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten