ROLLADE
VAN BIET EN RODE QUINOA
400 gr rode biet (V) (A)
4 eetl rode quinoa (V)
sinaasappelschil (V)
balsamicoazijn (H)
sesamolie
(A)
water
(W)
kurkuma
/ras-el-hanoud gedroogd(M)
paprikapoeder
(v)
bosui
(M)
400
gr rode biet schillen en in kleine blokjes snijden
In
een pan met een bodempje water op het vuur zetten.
4
eetlepels quinoa toevoegen en laten garen op een zacht vuurtje
je
mag er nu beetje sinaasappelrasp bij doen of later.
(het
heeft nu een frisse smaak ,je mag het zo laten)
Theelepel
kurkuma, snufje ras el hanoud
paprikapoeder
halve theelepel
bosui
fijngsneden erbij,iets later evt wat water extra
balsamicoazijn
theelepel erbij
sinaasappelrasp
erbij
sesamolie
paar drupjes
evt
wat sesamzaad erdoor (zwart of blank)
afgarneren
met peper en dan pas iets zout evt
pureren
met een staafmixer
in
een plastic folie leggen over de breedte en strak oprollen
tot
een dikke rol.
Hier
plakjes van snijden .
Op
een bordje leggen (wel plastic eraf uiteraard) en daarop een gebakken
st.jacobsschelp met wat tuinkers
Wil
je het gerecht als lunch eten , laat het oprollen en pureren zitten
drapeer
er wat tuinkers of iets dergelijks op(wat je in huis hebt)
Vegetarisch
met noten erdoor of sojagehakt
En
anders met gerookte vis of gebakken /gegrild/gestoofde vis
copywrights
Aimee vd Sterren, neitan.nl, info@neitan.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten